Τον Δεκέμβριο του 2009, το Facebook έκανε μία σειρά από αλλαγές στην ιστοσελίδα του
χωρίς να τις εξηγήσει αναλυτικά στους χρήστες με αποτέλεσμα οι
προσωπικές πληροφορίες του κάθε μέλους του να είναι διαθέσιμες σε «κοινή
θέα». Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι της
δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης άλλαξαν τις ρυθμίσεις του
προφίλ του κάθε χρήστη χωρίς καν να το καταλάβουν οι περισσότεροι.