• HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Η Μακεδονία είναι μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΗ και οι Έλληνες δεν την χαρίζουν πουθενά!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ είναι αρχαίες Ελληνικές λέξεις. Ο γενάρχης των Μακεδόνων ήταν ο Μακεδών, γιος του Δία. Οι Μακεδόνες, ένα από τα δεκάδες αρχαία Ελληνικά φύλα, μιλούσαν την ίδια γλώσσα, λάτρευαν τους ίδιους θεούς, είχαν την ίδια παιδεία και συνείδηση κοινής καταγωγής και Ιστορίας με τους υπόλοιπους Έλληνες. Όλοι ανεξαιρέτως οι αρχαίοι συγγραφείς συμφωνούν ότι οι Μακεδόνες ήταν Ελληνικό φύλο. Το βασιλικό γένος της Μακεδονίας καταγόταν απ' ευθείας από τον βασιλικό οίκο του Άργους και τον Ηρακλή. 
Αρχικά χωρισμένοι σε Άνω και Κάτω Μακεδονία, τον Ε' αιώνα μετά τους Μηδικούς πολέμους, ο βασιλιάς Αλέξανδρος Α' ενσωμάτωσε στο βασίλειό του τους Ελληνόφωνους πληθυσμούς της Άνω Μακεδονίας και έβαλε τις βάσεις για ένα ενιαίο ισχυρό κράτος.
Ποτέ δεν υπήρξε....
....Μακεδονική εθνότητα ξεχωριστή από τον Ελληνισμό.
Τα ονόματα των αρχαίων Μακεδόνων είναι Ελληνικά, όπως αποδεικνύεται από τους τάφους των κοινών ανθρώπων, που έχουν βρεθεί και από κάθε άλλο αρχαιολογικό εύρημα. Η τοπική αρχαία Ελληνική μακεδονική αιολικο-δωρική διάλεκτος, έχει αποδειχθεί ότι συνταυτίζεται με την Ελληνική διάλεκτο των Μυκηναίων της Γραμμικής Γραφής Β'.

Σε μεγάλα θέατρα, εκατό χρόνια πριν τον Αλέξανδρο, οι ελληνόφωνοι Μακεδόνες παρακολουθούν και κατανοούν παραστάσεις αρχαίας Ελληνικής τραγωδίας. Δεκάδες χιλιάδες Μακεδόνες θεατές, εάν δεν είχαν την Ελληνική ως μητρική γλώσσα, δεν θα ήταν δυνατόν να παρακολουθήσουν το Ελληνικό θέατρο.
Ήταν 5ος αιώνας προ Χριστού όταν ο μέγας Ευρυπίδης συνέγραψε την τραγωδία ΒΑΚΧΑΙ στην Πέλλα, στην αυλή του φωτισμένου Μακεδόνα βασιλιά Αρχέλαου. Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά στην Μακεδονία και δεν ήταν η μόνη!

Η Μακεδονία γέννησε έναν Δημόκριτο και έναν Αριστοτέλη. Η γλώσσα που μιλούσαν και έγραφαν τα αριστουργήματά τους ήταν η Ελληνική, γλώσσα που ομιλείται συνέχεια, όπως έχει εξελιχθεί, μέχρι σήμερα από τον Ελληνικό λαό.
Αποδεχόμενος τις ιδέες για την πανελλήνια ενότητα, του Αθηναίου πολιτικού και ρήτορα Ισοκράτη, αντιπάλου του Δημοσθένη, με χαρακτηριστική την επιστολή του Ισοκράτη το 344 π.Χ., ο ολυμπιονίκης Φίλιππος ο Β' επέβαλε την εθνική ενότητα και συνέστησε το ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, όχι το κοινόν των «Ελλήνων και των Μακεδόνων»...

Η νέα πανελλήνια συμμαχία ένωσε όλους τους Έλληνες με γενική ειρήνη μεταξύ τους και με κοινό εχθρό την Περσική αυτοκρατορία, την οποία κατέλυσαν.
Ο γιός του Φιλίππου, Μέγας Αλέξανδρος, μαθητής του Αριστοτέλη, αρχιστράτηγος της Συμμαχίας της Κορίνθου, επικεφαλής των Ελλήνων πλην Λακεδαιμονίων κατέκτησε την Ασία και διέδωσε την Ελληνική γλώσσα και τον Ελληνικό πολιτισμό στο μεγαλύτερο τμήμα του τότε γνωστού κόσμου.

Οι Μακεδόνες διέδωσαν την Ελληνική γλώσσα και τον Ελληνικό πολιτισμό, όχι κάποια Σλαβική διάλεκτο ή κάποιον Σλαβικό πολιτισμό. Είναι αναμφισβήτητο ότι η λαμπρή Ιστορία της Ελληνιστικής εποχής είναι και μακεδονική ιστορία. Ποτέ και πουθενά ούτε ένας Μακεδόνας δεν αρνήθηκε την αυτονόητη ιδιότητα της Ελληνικής καταγωγής του.

Οι πρωτεύουσες του μακεδονικού βασιλείου, αρχικά οι Αιγές (σημερινή Βεργίνα) και μετέπειτα η Πέλλα, βρίσκονται εντός του Ελληνικού κράτους, όπως και όλες οι αρχαίες Μακεδονικές πόλεις. Καμιά δεν βρίσκεται εντός της ΦΥΡΟΜ.
Η Θεσσαλονίκη έλαβε το όνομά της από την αδελφή του μεγάλου Αλεξάνδρου και εκείνη δεν ονομαζόταν «Σολούν»...
Για τους Σλάβους το όνομα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ δεν σημαίνει τίποτα.
Για τους Έλληνες σημαίνει
ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ.
Το παραπάνω κείμενο είναι αναδημοσίευση του Παππους...111
"27 Ιουνίου 2009: Τελικά προσγειώθηκε το αεροσκάφος του Μιλοσόσκι, παρά τη φιλολογία των τελευταίων ημερών
Σήμερα η Ελλάδα υποδέχεται στο έδαφός της αεροσκάφος προερχόμενο από τη λεγόμενη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», το οποίο μεταφέρει τον Υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων κ. Αντόνι Μιλοσόσκι και τη συνοδεία του, προκειμένου να παραστεί στη σύνοδο χωρών-μελών του ΟAΣE.

Η πράξη αυτή συνιστά μία έμμεση, de facto, αναγνώριση της γειτονικής χώρας με το Συνταγματικό όνομά της χωρίς κανέναν άλλο προσδιορισμό.
Η επίσημη αιτιολογία από το Υπουργείο των Εξωτερικών ήταν ότι πρόκειται για μία «πολύ σημαντική συνάντηση» και για μία «εξαίρεση από τον κανόνα»
Βέβαια αυτή η «εξαίρεση» εκμηδενίζει την επιχειρηματολογία της επίσημης θέσης της Ελλάδος, ειδικότερα επειδή: πρώτον έχει θέσει βέτο ή έχει απειλήσει με προβολή αντιρρήσεως σε «πολύ σημαντικότερα» ζητήματα (όπως η είσοδος στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ) και δεύτερον η «εξαίρεση» έγινε μονομερώς, χωρίς πίεση, κατά παράβαση της λογικής, της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, της γνώμης του Συμβουλίου των αρχηγών των Κομμάτων και της γνώμης του ελληνικού λαού όπως αυτή καταγράφεται διαρκώς από το 1992 έως σήμερα.
Είναι μία ημέρα εθνικής ντροπής. Μία μαύρη σελίδα στην ελληνική ιστορία"

Eνώνουμε την φωνή μας και αντιδρούμε όλοι μαζί!!!!! Η Μακεδονία είναι μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΗ και οι Έλληνες δεν την χαρίζουν πουθενά!!!!!!!!!

ΠΗΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΝΤΙΒΑΡΟ..www.antibaro.gr

Τελευταία νέα

Παράξενα

 
Greek Bloggers V.2 © 2011 | Designed by Most Media Athens, in collaboration with Barbie