• HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Στα €320 δισ. το κόστος της «διάσωσης» για την ΕΕ

Περί τα 320 δισεκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να «βάλει στην άκρη» η Ευρωπαϊκή Ένωση εάν αποφασίσει να «διασώσει» τη χώρα μας, υποστηρίζει η BNP Paribas η οποία εκτιμά ότι μια τέτοια εξέλιξη θα πυροδοτήσει σειρά «σωστικών παρεμβάσεων» αρκετών ακόμη κρατών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

«Για την κατάρτιση ενός σχεδίου διάσωσης με σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν όλοι οι πιθανοί υποψήφιοι [για διάσωση]», σχολιάζει ο Πολ Μορτιμέρ-Λι, κορυφαίο στέλεχος της BNP.

«Το μέγεθος μετράει όταν θέλει κανείς να αποθαρρύνει τους κερδοσκόπους και να καθησυχάσει τους κατόχους ομολόγων», επισημαίνει. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της γαλλικής τράπεζας, το «χορό της διάσωσης» θα χορέψουν –εκτός από τη χώρα μας– η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

Η BNP Paribas περιόρισε την έκθεσή της στη χώρα μας εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί για την οικονομική της κατάσταση, σύμφωνα με δήλωσε του διευθύνοντος συμβούλου της γαλλικής τράπεζας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Σύμφωνα με τον κ. Μποντουίν Προ, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα απαιτείται η εύρεση πολιτικής λύσης. «Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και αρχές να δώσουν κάποια αποτελεσματική λύση στα προβλήματα της Ελλάδας, εξαιτίας του κινδύνου τα προβλήματα αυτά να συμπαρασύρουν και άλλες χώρες», επισήμανε.

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι αρμόδιες αρχές θα βρουν λύση», προσέθεσε το κορυφαίο στέλεχος της γαλλικής τράπεζας.
Πηγή:Reuters

Τελευταία νέα

Παράξενα

 
Greek Bloggers V.2 © 2011 | Designed by Most Media Athens, in collaboration with Barbie