• HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Ανώνυμα και φθηνά καρτοκινητά


Ακόμη δεν εφαρμόστηκε ο νόμος Στυλιανίδη για την ταυτοποίηση των καρτοκινητών στην Ελλάδα και ήδη καθίσταται ανενεργός. Πλέον ο οποιοσδήποτε μπορεί να προμηθευτεί καρτοκινητό τηλέφωνο από τη Λετονία, όπου η ανωνυμία είναι δεδομένη. Μάλιστα όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, με τη μείωση του κόστους περιαγωγής που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2007 και μετά, η χρεώσεις μέσω... Λετονίας στην Ελλάδα μπορεί να έρχονται «μία η άλλη» με τις κλήσεις ενός οποιουδήποτε κινητού από την Ελλάδα.

Η πρώτη εταιρεία που διαθέτει κάρτες ενεργοποίησης καρτοκινητών άλλης χώρας στην Ελλάδα είναι η Πετρουλάκης Επικοινωνίες Α. Ε. που έχει έδρα την Αθήνα. Η εταιρεία εμπορεύεται τις κάρτες ενεργοποίησης (SIM Cards) καρτοκινητών τηλεφώνων του δικτύου κινητής τηλεφωνίας ΕΜΤ που λειτουργεί στη Λετονία. Η κάρτα που διατίθεται στην Ελλάδα ονομάζεται PlanetSIM και σήμερα κάποιος μπορεί να τη βρει σε περίπου 180 καταστήματα που συνεργάζονται με την προαναφερόμενη εταιρεία. 
 
Η ενεργοποίηση κάθε καρτοκινητού κοστίζει 30 ευρώ και συμπεριλαμβάνει προληρωμένο χρόνο ομιλίας 12 ευρώ. Παράλληλα προσφέρονται και κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας των 20, 50 και 100 ευρώ. Η διαδικασία απόκτησης καρτοκινητού από τη Λετονία είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει είτε μέσω του Διαδικτύου και ταχυδρομική αποστολή είτε με την επίσκεψη του καταναλωτή σε ένα από τα 180 συνεργαζόμενα καταστήματα.

Νόμιμες εισαγωγές
Η όλη δραστηριότητα, σύμφωνα με νομικούς, είναι καθ' όλα νόμιμη, καθώς στην αξία της η κάρτα περιλαμβάνει όλους τους φόρους που επιβάλλει το ελληνικό κράτος (ΦΠΑ και ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας). Η εταιρεία άλλωστε δεν κρύβει τις δραστηριότητές της οι οποίες είναι ανοιχτές στο Διαδίκτυο, ενώ επιπλέον, στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, μοιράστηκαν χιλιάδες διαφημιστικά φυλλάδιά της σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και στα διόδια των εθνικών οδών. Μάλιστα, όπως αναφέρουν παράγοντες των τηλεπικοινωνιών, το κόστος επικοινωνίας ενός κινητού στην Ελλάδα με τηλεφωνικό αριθμό Λετονίας μπορεί να είναι πολύ κοντά στο κόστος ενός καρτοκινητού από την Ελλάδα - περίπου 0,47 ευρωλεπτά ανά λεπτό της ώρας.

Και δεν είναι μόνον αυτό. Ο Ελληνας χρήστης του λεττονικού τηλεφώνου μπορεί να επιλέξει πρόγραμμα βάσει του οποίου η εισερχόμενη κλήση να μην χρεώνεται σε αυτόν που καλεί, αλλά στον καλούμενο. Η υπηρεσία ονομάζεται «call cost collect» και εφόσον κάποιος την επιλέξει τότε χρεώνεται με 0,33 ευρωλεπτά ανά λεπτό της κλήσης. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η PlanetSIM έχει όλα τα προνόμια μιας κάρτας της εταιρείας EMT και λειτουργεί με περισσότερα από 400 δίκτυα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πλήγμα στο σχέδιο νόμου
Η κίνηση αυτή θέτει πρακτικά εκτός ισχύος το πολυσηζητημένο νομοσχέδιο περί ταυτοποίησης των κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα. Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν ότι το νομοσχέδιο όχι μόνον δεν επιτυγχάνει τον στόχο του στον τομέα της ενίσχυσης της ασφάλειας -κάτι που άλλωστε είχε επισημανθεί από την πρώτη στιγμή που είχε γνωστοποιηθεί- αλλά επιπλέον η κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα χάνει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς, από χρήστες που κινούνται σε «γκρίζες» ή και «μαύρες» περιοχές. Οι τελευταίοι απλά θα συνεχίσουν την ίδια δουλειά, καταβάλλοντας λίγο υψηλότερο αντίτιμο. Ταυτόχρονα η ΕΜΤ πετυχαίνει χρυσές πωλήσεις στην Ελλάδα.
Πηγή: Καθημερινή

Τελευταία νέα

Παράξενα

 
Greek Bloggers V.2 © 2011 | Designed by Most Media Athens, in collaboration with Barbie