• HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Έλληνες ή Χριστιανοί;

Το ότι ο καπιταλισμός είναι το καταχθονιότερ σε βάρος των ανθρώπων και της ανθρωπότητας κοινωνικό καθεστώς, δεν είναι δύσκολο πλέον να το καταλάβουμε. Κι ούτε μας χρειάζεται κάποιος θεωρητικός του μαρξισμού, για να μας το αναλύσει. Αφού ήδη είναι πια για μας βοώσα και κράζουσα εφιαλτική και οδυνηρή πραγματικότητα. Της οποίας πραγματικότητας διαπρεπείς, δυστυχώς, εκπρόσωποι είναι κάποιοι πολιτικοί μας. Οι οποίοι, μετά το πλιάτσικο του δημόσιου κορβανά και των ασφαλιστικών ταμείων, μας καλούν, να πληρώσουμε εμείς τα επίχειρα της ληστρικής τους πολιτικής. Και όχι μόνο! Αλλά…
Να πληρώσουμε, λέει, ακόμη και ένα εκατομμύριο εφτακόσιες χιλιάδες (1.700.000) ευρώ, ως υπερωρίες, για τις εξεταστικές επιτροπές, που θα έχουν, ως έργο τους να διερευνήσουν (=κουκουλώσουν), όπως φαίνεται, τελεσίδικα τον οχετό των σκανδάλων τους. Των οποίων ασφαλώς φρόντισαν να παραγράψουν τις ποινικές τους συνέπειες. Κι ακόμη:

Να πληρώνουμε από πάνω, κάθε χρόνο πάνω από ενάμιση εκατομμύριο (1.500.000) ευρώ σε κάποια «ιδρύματα», που είναι επιφορτισμένα να γράφουν, λέει, την εφιαλτική τους ιστορία…
Τιμής ένεκεν, όπως φαίνεται. Επειδή μας παρέδωσαν βορά στη διεθνή ληστοσυμμορία του καπιταλισμού. Στα αδηφάγα όρνεα και τους καρχαρίες της τοκογλυφίας. Στους φονιάδες και τους όπισθεν αυτών κρυπτόμενους δολοφόνους των λαών. Που τον τελευταίο καιρό κάνουν σε βάρος μας επίδειξη του ληστρικού τους παροξυσμού. ‘Όμως…

Αυτό το οποίο, όπως φαίνεται, δεν μπορούμε να καταλάβουμε ακόμη είναι ότι το μαφιόζικο αυτό κατεστημένο προωθεί συστηματικά και προγραμματισμένα, παράλληλα με την οικονομική, και την πνευματική και ηθική μας εξόντωση. Ότι δηλαδή, εκτός απ’ τη δολοφονία του σώματός μας, μεθοδεύουν και τη δολοφονία της ψυχής μας.
Κι έχουν επιστρατεύσει, γι’ αυτό το σκοπό, κάποιους ντόπιους εφιάλτες ή διεθνείς πράκτορες, στους οποίους φορούνε τους κοθόρνους βαρύγδουπων τίτλων (καθηγητές πανεπιστημίων «και άλλα ηχηρά παρόμοια»). Και τους προσφέρουν πακτωλούς χρημάτων για την έκδοση βιβλίων, προβολή κινηματογραφικών έργων, κλπ. Με ανερμάτιστο πνευματικό υπόβαθρο και προφανέστατα, προπαγανδιστικό περιεχόμενο.

Με τα οποία στοχεύουν-μεταξύ πολλών άλλων-και στην κατάρα, που μας κατατρύχει απ’ τ’ αρχαία μέχρι σήμερα χρόνια. Τις εμφύλιες, δηλαδή, διαμάχες και τους αλληλοσπαραγμούς. Που επιδιώκουν να αναζωπυρώνουν, υποδαυλίζοντας τις ένθεν και ένθεν ανύπαρκτες, κατά κανόνα, διαφορές μας.
Όπως κάνουν, συνήθως τώρα σιμά κοντά στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, προβάλλοντας μας το αμείλικτο, δήθεν, δίλημμα, με το οποίο μας καλούν να επιλέξουμε, αν είμαστε: «Έλληνες ή Χριστιανοί»;

Δίλημμα, που δείχνει απλά και μόνο ότι αυτοί, που το έχουν εφεύρει, πέρα απ’ την προφανή δολιότητά τους, αποκαλύπτουν και την ταυτότητά τους. Αφού συλλαμβάνονται να μη γνωρίζουν όχι μόνο το χριστιανισμό, που μισούν, αλλά ούτε και τον ελληνισμό, του οποίου παρουσιάζονται, δήθεν, ασυμβίβαστοι θαυμαστές και υπέρμαχοι. 

Όταν είναι γνωστό στους έχοντες και στοιχειώδη έστω γνώση των δύο αυτών πνευματικών μεγεθών, ότι όχι μόνο δεν αλληλοαναιρούνται και δεν αλληλοσυγκρούονται, αλλά και εναρμονίζονται μεταξύ τους και αλληλοσυμπληρώνονται άριστα.
Γεγονός που επιβεβαιώνεται μέσα απ’ τη δαψιλή παιδεία των Τριών Ιεραρχών. Των μεγαλοφυών αυτών εραστών του ελληνικού και του χριστιανικού πνεύματος.
Καρπός της πνευματικής αρμονίας των οποίων υπήρξαν οι μέχρι αυτοθυσίας αγώνες τους για την πνευματική αφύπνιση του λαού και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Στάση και συμπεριφορά, που καθόλου δεν αρέσει στους λήσταρχους και απατεώνες όλων των τόπων και των εποχών. Που θέλουν το λαό κοιμισμένο και την αρπακτικότητα τους ασύδοτη και αφηνιασμένη. Όπως «καλή ώρα» συμβαίνει στις μέρες μας. Και επιστρατεύουν εναντίον της οποιασδήποτε προσπάθειας τους εξωνημένους αυτούς προπαγανδιστές και συκοφάντες.
Γιατί γνωρίζουν πως το δραστικότερο αντίδοτο, απέναντι στα κάλπικα διλήμματά τους και την τοκογλυφική κακουργία του καπιταλισμού είναι η αρμονία του ελληνικού και του χριστιανικού πνεύματος.

Η οποία αρμονία μας καλεί σε κάθε τέτοια πρόκληση να απαντούμε ανενδοίαστα ότι η καλύτερη επιλογή, που έχουμε να κάνουμε ως άνθρωποι είναι να είμαστε: Και Έλληνες και Χριστιανοί!… Ακολουθώντας πάντα το υπόδειγμα κι τη συνταγή, που ενσαρκώνεται στο βίο και την πολιτεία των Τριών Ιεραρχών…

Τελευταία νέα

Παράξενα

 
Greek Bloggers V.2 © 2011 | Designed by Most Media Athens, in collaboration with Barbie