• HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Mπορείτε να δίνετε το επικυρωμένο εισιτήριο του Μετρό

Ναι, μπορείτε να δίνετε το επικυρωμένο εισιτήριο του Μετρό σε κάποιον που περιμένει υπομονετικά στην έξοδο και δεν έχει αγοράσει εισιτήριο, μόνο αν αν βρίσκεστε μέσα στην χρονική διάρκεια των 90 λεπτών. Πριν όμως ξυπνήσει το επαναστατικό Εγώ σας, καλό θα ήταν να διαβάσετε το post αλλά και τα σχόλια και μετά να σχηματίσετε άποψη για την νομική, ηθική και οικονομική πτυχή του θέματος.
Ενώ αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα και η Αττικό Μετρό Α.Ε. “απαντάει”, τυπώνοντας στην πίσω πλευρά των εισιτηρίων τα εξής:
“Η παραχώρηση και αποδοχή επικυρωμένου εισιτηρίου, καθώς και η προτροπή παραχώρησης απαγορεύεται και τιμωρείται από το νόμο (Π.Κ. ΆΡΘ.186.2 & 392)”, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η οικονομική κρίση και οι απολύσεις οδήγησαν σε 75 εκατομμύρια λιγότερους επιβάτες στο μετρό (όταν είσαι άνεργος δεν πας στην δουλειά σου) τους πρώτους 10 μήνες του 2009 ή αλλιώς 100 εκατομμύρια λιγότερα δολάρια σε revenue, σύμφωνα με το Metropolitan Transportation Authority της Νέας Υόρκης.

Περίεργη ηθική, αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία ή μια λύση που ικανοποιεί όλους; Νομίζω ότι το Μετρό του San Francisco ονόματι BART (Bay Area Rapid Transit) προσφέρει την λύση σε όλους. Για να μπεις στην αποβάθρα περνάς ακυρώνεις το εισιτήριο στο μηχάνημα που αυτόματα επιτρέπει την είσοδο περιστρέφοντας αυτές τις περίεργες δοκούς.

Για να βγεις από τον σταθμό περνάς το εισιτήριο από το ίδιο μηχάνημα που επιτρέπει την έξοδο με τον ίδιο τρόπο αλλά παράλληλα εκτυπώνει στο εισιτήριο το υπόλοιπο των χρημάτων. Το σύστημα των εισιτηρίων είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να αγοράζεις μια τύπου κάρτας των 20 δολαρίων και να είσαι ενημερωμένος κάθε στιγμή για το υπόλοιπο χωρίς να τρέχεις σε ταμείο για μόνο ένα εισιτήριο, χωρίς να βγάζεις κάρτα απεριορίστων με φωτογραφία, χρησιμοποιώντας μόνο την πιστωτική και τίποτα άλλο.

Ο πολίτης έχει πάντα ένα αποθεματικό στην τσέπη και μάλιστα ενημερωμένο μέχρι την τελευταία χρήση του BART, δεν χρειάζεται να περιμένει σε ουρές ενώ το BART εισπράττει προκαταβολικά ποσά εμποδίζοντας την είσοδο σε όσους δεν έχουν λόγο να είναι στις αποβάθρες.
Πηγή:pestaola

Τελευταία νέα

Παράξενα

 
Greek Bloggers V.2 © 2011 | Designed by Most Media Athens, in collaboration with Barbie