• HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

Ζητήτε ψεύτης για εξάσκηση...

Στo γραφείο που δουλεύεις, στο μπαρ που πίνεις το ποτό σου, στην πολυκατοικία που μένεις υπάρχει και από ένας ψεύτης. Με αυτές τις συμβουλές δεν θα ξαναπιαστείς κορόιδο από κανέναν. Σύμμαχός σου; Η ...
γλώσσα του σώματος.

1. Ψηφίζει Αριστερά
Ο καθένας μας κοιτάζει κάτω και στα αριστερά όταν λέει ψέματα. Δεν μπορούμε να το ελέγξουμε. Ονομάζεται Ακουστικό Εσωτερικό Πρότυπο Διαλόγου και γίνεται αυθόρμητα κατά την πρόσβαση στον αριστερό «δίσκο πληροφοριών», την πλευρά του εγκεφάλου στην οποία αποφασίζουμε για το αν κάτι ακούγεται πιστευτό. Οπότε αν σου λένε ψέματα, οι πιθανότητες να κοιτάξει λοξά -και συγκεκριμένα αριστερά- είναι μεγάλες. 

2. Αλλάζει Πρόσωπο Το να είσαι καλός στα ψέματα απαιτεί εξάσκηση. Ευτυχώς οι περισσότεροι ψεύτες είναι ερασιτέχνες. Όπως και να 'χει, όμως, ακόμα και ο πιο επαγγελματίας έχει φυσιολογική δυσκολία στο να κρυφτεί. Ο φόβος να λάμψει η αλήθεια κάνει τις κόρες των ματιών να συστέλλονται, την αναπνοή μας πιο γρήγορη και τους παλμούς της καρδιάς να χτυπούν σαν τρελοί. Συχνά, επίσης, κοκκινίζουμε. Όλα αυτά τα παθαίνουμε λίγα δευτερόλεπτα προτού ξεστομίσουμε την παπάτζα και γίνεται πάντα ανεξαρτήτως του περιεχομένου του ψέματος.

3. Κοιτάει δεν Κοιτάει στα Μάτια
Κάποιος που δεν είναι συνηθισμένος στο να κάνει απάτες, σπάνια θα επιδιώξει οπτική επαφή και πιθανότατα θα εξετάσει το πάτωμα με προσήλωση έχοντας μέσα στο κεφάλι του ένα μεγάλο ερωτηματικό: «Αραγε με πιστεύει τώρα;». Στην αντίπερα όχθη όμως υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι σε κάποιους κλάδους επαγγελμάτων (βλ. πωλητές, δικηγόρους) που είναι εξοικειωμένοι πιο πολύ με το ψέμα. Συχνά αυτοί οι «επαγγελματίες ψεύτες» θα σε κοιτάξουν στα μάτια καθώς θα σου λένε τη γαλιφιά τους και θα μείνουν εκεί κολλημένοι πάνω από 3 δευτερόλεπτα, που είναι η διάρκεια της συνηθισμένης οπτικής επαφής. Βέβαια εκτός από το να σου λένε ψέμα μπορεί να σε φλερτάρουν, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. 

4. Μιλάει με το Σώμα
Πάνω από το 90% της εγκυρότητας κάθε ιστορίας προέρχεται από τη γλώσσα του σώματος που χρησιμοποιείται. Μαγνητοσκόπησε τον εαυτό σου να λέει τρεις αληθινές ιστορίες και μία μούφα και θα καταλάβεις γιατί γίνεται αυτό. Το πιο συνηθισμένο που θα τσεκάρεις είναι ότι οι ψεύτες καλύπτουν το σώμα τους για να προστατευτούν υποσυνείδητα. Το κάνουν σταυρώνοντας τα χέρια τους μπροστά στο στήθος ή χρησιμοποιώντας μία τσάντα για φράγμα. Επίσης, συχνά θα τους δεις να πιάνουν το πρόσωπο ή το λαιμό τους καθώς λένε ένα ψέμα. Ολη την υπόλοιπη ώρα τα χέρια τους δεν θα τα βλέπεις ή οι παλάμες τους θα είναι προς το μέρος σου. Επιπλέον, θυμήσου κι αυτό: να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου. Αν κάτι σου λέει ότι ο άλλος λέει ψέματα, τότε είναι πολύ πιθανό να λέει.

5. Δεν τον Κρατάνε τα Πόδια του
Τα πόδια είναι γνωστά ως τα σημεία διαρροής στη γλώσσα του σώματος. Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν λένε ψέματα ξέρουν να το κρύβουν στο πρόσωπο, αλλά ξεχνάνε το υπόλοιπο σώμα. Αν λοιπόν τα πόδια τους και οι πατούσες του αγαπημένου σου συναδέλφου πάνε πάνω-κάτω, λες κι έχει Πάρκινσον ή πολύ τρακ, τότε σου λέει σίγουρα παραμύθια της Χαλιμάς.

Τελευταία νέα

Παράξενα

 
Greek Bloggers V.2 © 2011 | Designed by Most Media Athens, in collaboration with Barbie