• HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE
  • HEADING HERE

    DESCRIPTION HERE

'Εκτατη έκληση για την Αιτή


Θα θέλαμε να ζητήσουμε τη βοήθειά σας για την τραγωδία που εξελίσσεται στην Αϊτή. Η ActionAid δραστηριοποιείται στην χώρα από το 1996 με την υποστήριξη αρκετών ευρωπαϊκών γραφείων της οργάνωσης. Αν και το Ελληνικό γραφείο δεν στηρίζει απευθείας μέσω του προγράμματος Αναδοχής κάποια κοινότητα στην χώρα, δεν μπορούμε μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής, ως Έλληνες, να μείνουμε αμέτοχοι.
Όπως ήδη θα γνωρίζετε από τα μέσα ενημέρωσης η Αϊτή ζει την απόλυτη φρίκη από τον σεισμό μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησε την πρωτεύουσά της, Πορτ ο Πρενς το βράδυ της 13ης Ιανουαρίου.
Δυστυχώς ο αριθμός των θυμάτων μεγαλώνει από λεπτό σε λεπτό και θα ξεπεράσει τις 100,000.
Χιλιάδες άνθρωποι είναι ακόμη καταπλακωμένοι και θαμμένοι στα συντρίμμια των κτηρίων. Τα πτώματα που ανασύρονται από τα ερείπια τοποθετούνται σε σειρές στο έδαφος σκεπασμένα με σεντόνια και οι επιζώντες περιφέρονται σαν χαμένοι στους δρόμους, προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν με γυμνά χέρια τους ανθρώπους τους από τα ερείπια.

Δεκάδες χιλιάδες Αϊτινοί περνούν τη νύχτα στο ύπαιθρο, συγκεντρωμένοι στην κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας που έχει μετατραπεί σε γιγάντιο προσφυγικό καταυλισμό. Παρόλο που είναι από τους τυχερούς που δεν έχασαν την ζωή τους όλοι θρηνούν συγγενείς, σπίτια, την ίδια την χώρα τους....

Σχολεία κατέρρευσαν. Νοσοκομεία κατέρρευσαν. Έχουν απομείνει μόνο δύο, τα οποία δεν έχουν επαρκή μέσα να περιθάλψουν τους χιλιάδες τραυματίες. Ο διευθυντής του ενός δήλωσε ότι το νοσοκομείο λειτουργεί με 20 από τους 150 γιατρούς που διέθετε ως προσωπικό. Οι υπόλοιποι αγνοούνται Aμέτρητα κτήρια -γραφεία, ξενοδοχεία, καταστήματα, κυβερνητικά κτήρια, ακόμα και μεγάλο μέρος του προεδρικού μεγάρου - έχουν καταρρεύσει. Η πρωτεύουσα Πορτ ο Πρενς, βυθισμένη στο σκοτάδι - αφού ηλεκτρικό ρεύμα φυσικά δεν υπάρχει - θυμίζει πόλη-φάντασμα. 

Όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχει τρομερή έλλειψη βασικών αγαθών όπως καθαρό νερό, φαγητό, στέγη, ιατρική περίθαλψη.
Η Αϊτή είναι η πιο φτωχή χώρα του δυτικού ημισφαιρίου με το 80% των 9 εκατομμυρίων κατοίκων της να ζει με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα. Τώρα ζει και πάλι μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές των τελευταίων ετών, ενώ δεν έχει ακόμα συνέλθει από τις καταστροφές του τυφώνα του 2008 και των πλημμυρών του 2009.
 
Η ανταπόκρισή μας είναι άμεση από την πρώτη στιγμή. Εργαζόμενοι της ActionAid στην Αϊτή παρέχουν άμεση βοήθεια και καταγράφουν τις ανάγκες για την πιο μακροπρόθεσμη ανακούφιση των πληγέντων.. Διαθέτουμε είδη πρώτης ανάγκης όπως καθαρό νερό, φαγητό, σκηνές, κουβέρτες και σαπούνι και έχουμε στείλει προσωπικό εξειδικευμένο στην παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Μετά την αντιμετώπιση του πρώτου σταδίου της κρίσης η ActionAid θα παραμείνει, όπως πάντα, για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση των σπιτιών των φτωχών κατοίκων και να τους ενισχύσει ώστε να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.
Η προσπάθεια που γίνεται από όλη την οργάνωση είναι πολύ σημαντική. Όπως σε όλες τις καταστροφές επικεντρωνόμαστε στους πιο ευάλωτους - παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους και ανάπηρους.
 
Απευθυνόμαστε λοιπόν σε εσάς για να ζητήσουμε την οικονομική συμμετοχή σας. Ξέρουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι στη χώρα μας - παρόλα αυτά οι ανάγκες των ανθρώπων στην Αϊτή είναι απερίγραπτες. Οι εισφορές σας θα αξιοποιηθούν ώστε να καλύψουμε τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων, να τους εξασφαλίσουμε δηλαδή τροφή, νερό, προσωρινή στέγη και να σχεδιάσουμε σωστά τη μακροπρόθεσμη αποκατάστασή τους γιατί η τραγωδία δεν τελείωσε, αλλά μόλις ξεκίνησε...
Kαι η πιο μικρή εισφορά έχει αξία και μπορεί να κάνει τη διαφορά.
 
Εάν είστε ενεργοί υποστηρικτές της ActionAid ήδη και θέλετε να συνεισφέρετε οικονομικά παρακαλώ καλέστε μας στο  210 9212321  210 9212321 για να σας δώσουμε τις οδηγίες κατάθεσης (θα χρειαστείτε κάποιους μοναδικούς κωδικούς)


Επίσης, προωθήστε αυτό το email στους φίλους σας και ζητήστε τους να ενισχύσουν την προσπάθεια που γίνεται στην Αϊτή.


Εάν κάποιος μη υποστηρικτής επιθυμεί να κάνει μία δωρεά τότε μπορεί:
Να κάνει μία κατάθεση χρημάτων μέσω τράπεζας, στους λογαριασμούς:
ALPHA BANK: 149002002005570
ΕΘΝΙΚΗ: 12748006728
Μετά την κατάθεση, είναι απαραίτητη η ενημέρωση της ActionAid Ελλάς το συντομότερο δυνατό στο τηλέφωνο 801 11 900 800 για να σταλεί η απόδειξη είσπραξης (οικονομικής ενίσχυσης).

 
Να κάνει πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας:
(VISA, Mastercard)
καλώντας στο  210 92 12 321  210 92 12 321 .

 
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση,
Γεράσιμος Κουβαράς
Γενικός Διευθυντής ActionAid Ελλάς 




Τελευταία νέα

Παράξενα

 
Greek Bloggers V.2 © 2011 | Designed by Most Media Athens, in collaboration with Barbie